друкувати


В.Ющенко: У нас було п’ять років, але це були п’ять прекрасних років

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-08-29 04:30:04

Третій Президент України, лідер створеної на базі партії «Наша Україна» патріотичної опозиції Віктор Ющенко переконаний, що його місія – це показувати дорогу країні. Про це він повідомив, перебуваючи днями в Івано-Франківську.

«За свої п’ять років президентства мені не соромно за кожен мій день…, - зазначив він в ході прес-конференції, - В 2005 році коли як Президент я прийняв країну, кількість іноземних інвестицій в українську економіку становила 6,7 мільярдів доларів. За п’ять років в Україну прийшло 30 мільярдів доларів інвестицій і два роки тому у нас було 36,7 мільярди доларів іноземних інвестицій. Я запитую: під що прийшли ці кошти? Під політичний курс».

Зі слів пана Ющенка, за його каденції на посаді глави держави темпи росту валового внутрішнього продукту склали 7,2 – 7,5 %, що становить найбільший у Європі показник, а Державний бюджет збільшився з 90 мільярдів до 260 мільярдів гривень.

«У нас було п’ять років, але це були п’ять прекрасних років. – підсумовує лідер «Нашої України», - І це відчула маленька людина. Не так часто по динаміці у нас повторюється той період, який ми називаємо періодом президента Ющенка. Вказувати дорогу країні – це моя місія».

Віктор Андрійович, щоправда, забув згадати про чималий рівень інфляції, який панував в Україні особливо в кризові 2008 та 2009 роки, а також про чималі кредити Міжнародного валютного фонду, які він вочевидь зарахував до іноземних інвестицій. Але то, напевно, не так важливо, коли йдеться про його велику місію…

Автор: Сергій БІЛИЙ