друкувати


Шахісти та картярі заважають івано-франківським екскурсоводам?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-08-28 04:30:57

Гравці у шахи, доміно та карти, які з давніх-давен опанували лавочки на площі Міцкевича в Івано-Франківську заважають проводити екскурсії для туристів, - стверджує начальник управління економічного та інтеграційного розвитку Івано-Франківського міськвиконкому Богдан Білик.

«Вчора мене інформував начальник відділу туризму. - поскаржився він під час сьогоднішньої оперативної наради у Івано-Франківського міського голови, - У нас проблема проводити екскурсії на площі Міцкевича, бо там облюбували грати в шахи, карти, доміно, розпивати спиртні напої… І особливо біля нашої Ратуші». Відтак чиновник попросив мера доручити міській міліції прибрати гравців та пияків з площі, що є особливо актуальним в контексті майбутнього вручення місту почесної відзнаки Євросоюзу і очікуваного прибуття в зв’язку з цим великої кількості поважних гостей, в тому числі і з-за кордону.

Аргументи головного економіста і євроінтегратора обласного центру лише частково переконали міського голову. «Якщо говорити про площу Міцкевича, - зазначив він, - то це усталена традиція, що збираються шахісти і вони там постій грають в шахи. І я нічого негативного тут не бачу – тільки бачу позитив, що люди збираються традиційно – це ще до нас з Вам традиція відбувалась. Там грають в шахи, там дійсно серйозні баталії, там вболівальники і так далі. Тому ті, хто грають в шахи - це дійсно прекурасна гра, древня гра – хай собі грають. А от ті, хто там дозволяє собі в карти грати і розпивати тим більше спиртні напої – то да». Такі люди, на думку мера, хай би собі їхали десь у ліс і там грали б в карти та розпивали алкоголь.

Автор: Сергій БІЛИЙ