друкувати


34% українців взагалі не мають грошових заощаджень

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-08-27 04:50:42

Українці не несуть гроші на банківські вклади, оскільки практично усі свої доходи вони витрачають на їжу і не мають що відкладати на майбутнє, про що свідчить опитування компанії iVOX Ukraine.
Так, згідно з дослідженням, майже 34% опитаних інтернет-користувачів відповіли, що у них немає ніяких заощаджень. Найбіднішими виявилися жителі центрального регіону, 33% жителів якого не мають грошей на "чорний день".

При цьому третина опитаних вважають за краще тримати заощадження "під матрацом", а не у вітчизняних фінустановах. Тримають гроші вдома в основному жителі західних та східних областей - 32,6% та 30% відповідно.

Як повідомлялось, 16% від загальної кількості населення країни вважають себе абсолютно бідними, тобто такими, кому не вистачає грошей на їжу.

Нагадаємо, доларові депозити на рік найкраще робити у найбільшому банку України "ПриватБанку", який пропонує 10% доходів від вкладу. Про це свідчить аналіз депозитних пропозицій топ-20 найпотужніших банків країни.

На другому та третьому місці за прибутковістю знаходяться "Дельта банк" з 8,75% річних та "Укргазбанк" з 8,7% відповідно.

Джерело: ТСН