друкувати


Посольства Німеччини та Італії виявились найворожішими до українців

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-08-23 02:45:36

У рейтингу найбільш недружніх до українців посольств лідирують дипвідомства Італії та Німеччини. Про це пише "Корреспондент", який і створив рейтинг.

За інформацією видання, Німеччина, а також Чехія та Угорщина навіть посилили умови в'їзду, затягуючи процес розгляду заявки або висуваючи неадекватні вимоги до документів. Посольства цих країн не коментують причини своєї позиції, а експерти одностайні: посилення правил викликано великим потоком нелегальних мігрантів з України.

На сьогодні, за даними Держкомстату, за кордоном працюють майже 1,3 млн українців, кожен п'ятий з них не має офіційного статусу. За туристичними візами, за інформацією Eurostat, щороку в ЄС в'їжджає близько 2,5 млн осіб. При цьому частка відмов у видачі віз навіть у самих проблемних країн в 2012 році в порівнянні з 2009-м зменшилася: у Німеччині - з 11% до 5,8%, у Чехії - з 4,2% до 1, 5%, у Франції - з 5,7% до 0,8%.

Найбільш доброзичливими країнами визнали Іспанію, Грецію та Польщу, у чиїх посольствах без зайвих питань штампують візи в українських паспортах.

У першому півріччі 2012 року грецьке посольство продемонструвало одну з найнижчих частку відмов у видачі віз - 2%, хоча ще в 2010-му, за даними громадської ініціативи "Європа без бар'єрів", цей показник сягав 9%.

Іспанія раніше також мала репутацію не надто доброзичливої для українців країни. Сьогодні її посольство оформляє візи, в тому числі і багаторазові, протягом п'яти днів, а крім того, розширило перелік документів, що підтверджують матеріальну забезпеченість туриста: тепер зовсім не обов'язково пред'являти довідку з банку - це може засвідчити лише квитанція з банкомату.

При складанні рейтингу видання попросило українські турагентства назвати по три найбільш і найменш доброзичливих по відношенню до співвітчизників посольства. За кожне позитивне або негативне згадування посольство одержувало один бал. Підсумковий рейтинг складено шляхом підсумовування кількості згадувань. В опитуванні брали участь 36 українських турагентств.

Джерело: ТСН