друкувати


Михайло Вишиванюк підтримав "енергетичну ідею" "Ділових людей Прикарпаття"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-08-22 12:45:53

Відбулося засідання ради громадського об’єднання «Ділові люди Прикарпаття». Учасники заходу поділилися наболілими проблемами із головою облдержадміністрації Михайлом Вишиванюком, першим заступником голови ОДА Василем Плавюком, заступниками Русланом Гусаком, Володимиром Поповичем (директор департаменту економіки ОДА).

«Ділові люди Прикарпаття», перш за все, нарікають на якість енергоносіїв та «численні порушення» контролюючих органів при здійсненні процедури обліку їх споживання. Як зазначив член ради громадського об’єднання Іван Ватутін, часто енергопостачальні компанії формально фіксують дані, безпідставно нараховують зайві кошти, відключають на тривалий час від джерела енергопостачання підприємства, робота яких, до прикладу, пов’язана зі зберіганням продуктів харчування. На думку Івана Ватутіна, такі факти відіграють негативну роль у подальших конфліктах, підприємцю стає важко довести власну позицію і якомога швидше виправити ситуацію. Все це позначається на ефективності його роботи.

«Ділові люди Прикарпаття» вважають, що подібну інформацію необхідно моніторити та систематизувати, для чого пропонують створити спільну постійно діючу комісію. Кажуть, до її складу доцільно було б ввести представників обласної влади, громадських організацій, Антимонопольного комітету, Держстандарту, енергопостачальних компаній тощо.

Своєю чергою генеральний директор ПАТ «Прикарпаттяобленерго» Микола Чернявський у коментарі журналістам обласних ЗМІ висловив сумнів у тому, що створення означеної комісії щось змінить у спілкуванні споживачів та постачальників енергоносіїв, адже переконаний – його працівники й так працюють у правовому полі. Якщо ж виникають конфлікти, їх повинні вирішувати у судовому порядку.

А ось голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк ідею «Ділових людей Прикарпаття» підтримує і навіть запропонував на одному із засідань новоствореної комісії розглянути питання про порядок накладання штрафів у сфері енергопостачання. При цьому голова ОДА зазначив, що обленерго «витрачає значні кошти на покращення електропостачання» і наразі ведуться роботи у Косівському, Верховинському, Богородчанському районах. Але про таку діяльність, як наголошувалося, споживачам потрібно повідомляти заздалегідь.

Михайло Вишиванюк попросив представників громадського об’єднання надавати інформацію про конфліктні ситуації між постачальниками та споживачами енергоносіїв. «Маючи таку інформацію від вас, ми зможемо забезпечити партнерські відносини між бізнесменами та монополістами, - наголосив голова ОДА. – Звертайтеся, будемо врегульовувати всі питання! Основна функція влади – бути помічником».

В той же час Михайло Вишиванюк акцентував увагу на необхідності посилення ролі громадських організацій.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА