друкувати


На колегії ОДА обговорили стан соціальної відповідальності бізнесу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-08-22 03:30:14

На Прикарпатті опублікують список соціально невідповідальних підприємств і їхніх керівників. Таке рішення прийняла колегія облдержадміністрації за підсумками розгляду питання про шефство установ і підприємств над інтернатами краю.

Нагадаємо, у липні минулого року влада закріпила за пансіонатами, дитячими та психоневрологічними будинками місцеві фірми. Вони мали б допомагати цим закладам — зокрема фінансово та придбанням будівельних матеріалів чи побутової техніки. Минув рік, а цю ініціативу підтримали лише окремі установи.

Зокрема зі 119 підшефних організацій тільки 19 реально допомогли соціально-незахищеним прикарпатцям. Тож влада вирішила опублікувати імена байдужих підприємців. Але дала їм ще місяць часу на виправлення.

Також на колегії ОДА заслухали звіт про ліквідацію зарплатних боргів. Ситуація тут, звітують чиновники, покращується. За фактами умисної невиплати зарплати порушено 11 кримінальних справ, 25 горе-керівників вже оштрафовано.

Якщо на початку року на Прикарпатті було 20 фірм-боржників, то нині їх залишилося лише 8. Всі ці установи працюють у Івано-Франківську, Калуші та Коломиї, а сума їхнього боргу перед працівниками понад 7 мільйонів гривень.

Щодо наповнення пенсійного фонду, то він отримав на 55 млн гривень більше наджоджень, аніж було заплановано. Водночас Михайло Вишиванюк розкритикував працівників фонду за те, що вони блокують рахунки боржникам — це заморожує їхню економічну діяльність.

 

Джерело: Радіо «Західний полюс»