друкувати


В Івано-Франківську зарплату працівникам боргують лише на семи підприємствах

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-08-16 10:30:39

Заборгованість з виплат заробітної платні залишається сьогодні лише на семи підприємствах міста Івано-Франківська, - стверджує директор департаменту соціальної політики Івано-Франківського міськвиконкому Олександра Заклинська.

Ще дев’ять суб’єктів господарювання, - повідомила вона під час нещодавньої оперативної наради у Івано-Франківського міського голови, - встигли розрахуватись з боргами до 1 серпня цього року.

Серед семи підприємств-боржників два, засловами пані Заклинської, є боржниками стабільними. Йдеться, зокрема, про сумнозвісні 63-й котельно-зварювальний завод та місцеву філію товариства «Спіловер» - Івано-Франківський шкірзавод.

Загальна сума заборгованості на 63-му заводі становить 1,3 мільйона гривень. Як стверджує директор департаменту соціальної політики, на підприємстві вже було проведено низку перевірок, за результатами яких матеріали було передано до військової прокуратури.

Дещо веселіша ситуація на шкірзаводі. Рівень заборгованості з виплати зарплат тут є значно нижчим і становить 551 тисячу гривень. До того ж підприємство, зокрема і його центральний офіс у Києві досить дисципліновано дотримуються розробленого графіку погашення заборгованості паралельно з виплатою поточних зарплат, що контролюється в тому числі і столичною інспекцією праці.

Тішить та обставина, що, за словами О.Заклинської, серед підприємств-боржників немає жодного комунального підприємства.

Автор: Сергій БІЛИЙ