друкувати


Українці опинилися у другій половині рейтингу здоров'я

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-08-15 11:10:27

Україна зайняла 99 місце з 145 країн у рейтингу стану здоров'я своїх громадян, складеному агентством Bloomberg.

Так, згідно з рейтингом, Україна розмістилася між Іраком, який на одну позицію вище, і Пакистаном, в якому справи йдуть гірше, ніж у нас.

Найбільш здоровою країною агентство назвало Сингапур, за ним йдуть: Італія, Австралія, Швейцарія, Японія, Ізраїль, Іспанія, Нідерланди, Швеція та Німеччина. Гірше за всіх справи зі здоров'ям йдуть у громадян Мозамбіку, Чаду, Республіки Конго, Лесото і Свазіленду.

Серед країн колишнього СРСР, найвищий рівень здоров'я в Грузії, вона 71-ша, Вірменія ділить 79 місце з Латвією, Литва - 81, Таджикистан - 84, Узбекистан - 85, Азербайджан - 87, Республіка Білорусь - 91, Російська Федерація - 97.

При складанні рейтингу враховувалися показники тривалості життя та дитячої смертності, причини смертності, показники смертності для трьох вікових груп і показники смертності по досягненню 65-річного віку для чоловіків і для жінок.

Серед факторів ризику, що знижують рейтинг, були враховані частка дорослих курців, споживання алкоголю, ожиріння, низька фізична активність, а також показники холестеролу, кров'яного тиску і глюкози в крові, кількість ВІЛ-позитивних громадян, екологічна ситуація, а також дитячі захворювання.

Джерело: ТСН