друкувати


У незаконних вуличних торгівців хочуть забрати товар

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-08-15 12:30:22

Необхідно продумати механізм вилучення товару у незаконних вуличних торгівців паралельно з притягненням їх до адмінвідповідальності, - вважає керівник Івано-Франківської муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула.

З його слів, заходи, які вживаються міською владою обласного центру в напрямку боротьби з несанкціонованою вуличною торгівлею є недостатньо ефективними. Учасники рейдових груп з виявлення фактів такої торгівлі складають адмінпротоколи стосовно порушників та видають їм письмові приписи з вимогою припинення незаконної діяльності, проте вже невдовзі ті ж самі власники торгових точок розставляють свої лотки знову. На думку пана Кукули, вилучення товару у таких порушників більш відчутно битиме по їх кишені і спонукатиме узаконювати свою діяльність або переносити торгівлю у спеціально відведені місця.

Наразі ж муніципальні інспектори продовжують практику спільних з представниками міського управління торгівлі рейдів. Зокрема, за минулий тиждень було проведено три таких рейди, які переважно стосувались торгівлі окулярами, квасом та шкільним приладдям у центральній частині міста. За результатами рейдів власникам незаконних лотків надіслано сім письмових приписів щодо усунення існуючих порушень.

Автор: Сергій БІЛИЙ