друкувати


Високий рівень знань показали прикарпатські випускники у ЗНО

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-08-14 03:30:42

І цього року прикарпатські абітурієнти у зовнішньому незалежному оцінюванні продемонстрували на всеукраїнському рівні високий ступінь своїх знань, зокрема з української мови і літератури, історії України, хімії, фізики, біології і навіть з математики. З цих предметів тисячі наших випускників набрали високі бали — 180 і вище.

Щодо омріяних «двохсотбальників», то їх у нашій області цього року 31 (торік було  на десять більше). Проте 200 балів на ЗНО — це більше «фарт», аніж закономірність.

Дуже тішить, що омріяні 200 балів на ЗНО здобули не лише учні спеціалізованих шкіл, гімназій та ліцеїв, а й звичайних сільських шкіл, зокрема Вільшаницької школи Тисменицького району та Яблуньської школи Богородчанського району.«Статистичні підсумки ЗНО 2012 року мають потішити багатьох учителів, освітянських управлінців, батьків, дітей і, само собою, — репетиторів, — підсумував директор Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти (іФРЦОЯО) Богдан Томенчук. — Якщо брати діапазон шкали оцінювання від 180 до 200 балів, а це колишні п’ять з мінусом, п’ять, п’ять з плюсом, то з біології прикарпатські абітурієнти займають друге місце в Україні, з української мови і літератури, фізики, хімії — третє, з історії України — четверте, з математики — п’яте. З решти предметів наші абітурієнти тримаються золотої середини. Відрадно, що це все досягнуто на тлі «драконівських» методів, які застосував іФРЦОЯО стосовно дотримання порядку на пунктах тестування».

Богдан Томенчук вважає, що результати ЗНО-2012 учнів прикарпатських шкіл — безперечний крок вперед.

Джерело: Галичина