друкувати


Шоу, якого у Коломиї ще не було

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-08-13 12:30:05

У неділю, 5 серпня, за підтримки депутата міської ради Володимира Довганюка на Площі Героїв відбулося спортивне стантрайдинг-шоу, у якому взяли участь найкращі та досвідчені мотоциклісти.

Незважаючи на те, що у Коломиї панувала спекотна погода, майже дві тисячі жителів міста і району зійшлися до місця призначення, щоб на власні очі побачити справжнє екстремальне мото-шоу. Грандіозне видовище катання на мотоциклах під назвою стантрайдинг демонстрували коломиянам гості з Києва – учасники телешоу «Україна має талант-4» - Андрій Головня і Вадим Гаврилюк, а також місцеві мотоциклісти. Стантрайдинг – саме така офіційна назва цього екстремального виду спорту, елементами якого є трюкова їзда на мотоциклах. Поки що стантрайдинг як офіційний вид спорту не визнаний, проте це не заважає власникам мотоцикла, які хоча б раз у житті зуміли приборкати свого залізного друга, поставивши його у вертикальне положення і проїхавши на задньому колесі, проводити неофіційні чемпіонати зі стантрайдингу та збирати любителів гострих відчуттів. В Україні цей вид спорту почав розвиватися нещодавно, коли двоє відчайдушних хлопців на сцені «Україна має талант-4» продемонстрували своє вміння кататися на мотоциклі.

Коломияни вперше мали змогу ознайомитися зі стантрайдингом, адже нічого подібного до цього часу у нашому місті ще не було. Андрій і Вадим – головні стантрайдери мото-шоу – зазначили, що приїхали до Коломиї на один день у гості. Тут вони познайомилися з організаторами масового заходу, які попросили їх виступити на мотоциклах перед коломиянами, і вони з радістю погодилися, адже давно захоплюються катанням на двоколісному, а стантрайдингом професійно займаються уже п’ять років. Мотоцикли стантрайдерів змазані, почищені, провірені, надійні, красиві, - вони притягували погляди присутніх і викликали почуття поваги. Останні приготування і Коломию полонив рев залізних коней. Те, що витворяли хлопці на мотоциклах, змушувало двотисячну публіку затамовувати подих і тримати за них кулаки. Це спортивне видовище дійсно незабутнє і варте того, щоб його побачити. Стантрайдери професійно та уміло вийшли за рамки звичайної їзди на мотоциклі, вони показали надзвичайно складні трюки: «стоппі» - їзду на передньому колесі, «віллі» - на задньому, та «донутс» - це коли стантрайдер крутиться на одному місці на задньому колесі. Кожен з цих трюків супроводжувався бурхливими оплесками глядачів та вигуками: «Браво!» Після майже годинного виступу гостей з Києва, порадували публіку і коломийські мотоциклісти. Також розважали усіх присутніх брейкдансери та дует «Дикі гуцули», які були ведучими спортивного заходу.

Організатор та генеральний спонсор стантрайдинг-шоу Володимир Довганюк розповів про ідею проведення екстремального спорту у Коломиї наступне: «До мене звернулися молоді люди з проханням організувати у нашому місті стантрайдинг, щоб показати коломийській публіці можливості мотоцикла. Звичайно, я одразу і з радістю відгукнувся на таку пропозицію, оскільки сам колись активно займався спортом і мені до вподоби екстремальні види спорту. Приємно, що Андрій Головня і Вадим Гаврилюк погодились взяти участь у спортивному масовому заході, а коломияни прийшли підтримати хлопців. Сподіваюсь, усі присутні отримали адреналін від побаченого». Також пан Володимир зазначив, що завжди готовий допомагати коломийській молоді, прислухатися до їхніх ідей та порад, організовувати для них здоровий активний відпочинок, оскільки саме на молодих людей покладаються великі надії.

Задоволена підготовкою до стантрайдинг-шоу і його співорганізатор Катерина Рижих, яка зазначила, що спортивне свято вдалося на славу: «Київські хлопці вразили коломиян своїм умінням кататися на мотоциклі. До слова, таке грандіозне дійство ми проводили у Коломиї вперше, тож тішить те, що жителі міста залишились задоволеними від побаченого. Дуже багато зусиль до проведення шоу доклав генеральний спонсор Володимир Довганюк. Завдяки пану Володимиру ми забезпечили мотоциклістів бензином, а також організували призову лотерею. Сьогодні у складній кризовій фінансовій ситуації важко знайти людину, яка б готова була профінансувати подібний спортивний захід. Тож з приватних підприємців Коломиї тільки Володимир Довганюк погодився стати генеральним спонсором».

Стантрайдинг-шоу доповнилося ще і подарунковою лотереєю. Так, генеральний спонсор масового заходу Володимир Довганюк і газета «Коломийська правда» організували для коломийської публіки розіграш призів. Усім присутнім перед початком шоу було роздано флаєри з конкретним числом від 1 до 500. Найменші глядачі свята за допомогою ведучих «Диких гуцулів» витягали зі скриньки номер щасливчика. П'ятнадцять коломиян стали власниками цінних подарунків: фена, блендера, чайника, авто-пилососа, міксера, плойки, кавомолки, чопера, соковитискача, DVD-програвача, МР3-плеєра, домашнього телефона, флешки, праски, порохотяга.

Пан Михайло, який виграв чопер, висловив щирі слова подяки організаторам мото-шоу та депутату міської ради Володимиру Довганюку за проведення такого спортивного заходу та розіграш призів.

Після закінчення стантрайдер-шоу усі присутні мали нагоду поспілкуватися з мотоциклістами Андрієм та Вадимом, взяти у них автографи та сфотографуватися на згадку. А коломийські мотоциклісти на своїх залізних конях залюбки катали містом усіх охочих. Кожен, хто побував на мото-шоу, залишився задоволеним та приємно враженим від побаченого.

Автор: Оля ПОЛЮК
Джерело: Коломийська правда