друкувати


Вчені розгадали секрет щасливого життя

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-08-08 03:45:43

Близькі стосунки дитини з друзями та родиною - запорука щасливого життя в майбутньому, визначили новозеландські вчені.

При цьому, за словами науковців, успіхи дітей у школі значної ролі не відіграють.

Під щастям в даному випадку мається на увазі відчуття гармонії з навколишнім світом, позитивні стратегії боротьби з переживаннями, соціальна взаємодія та адекватна самооцінка.

Щоб виявити взаємозв'язок, вчені провели в Данідін багатопрофільне дослідження здоров'я і розвитку, в якому взяло участь 804 людини.

За піддослідними стежили протягом 32 років, оцінюючи благополучність сім'ї в дитинстві, взаємини з однолітками в дитинстві і юності, мовний розвиток в дитинстві і успіхи в навчанні, після чого визначали, наскільки людина щаслива в дорослому віці.

Результати показали однозначну залежність між позитивним досвідом спілкування в дитинстві і юності і добробутом в дорослому житті - мабуть, на позитивних стосунках в юності людина вчиться цінувати соціальні взаємозв'язки.

Висновки, зроблені новозеландськими дослідниками, свідчать, що взаємозв'язок між успіхом у навчанні та щастям в житті незначний.

На закінчення вчені дають батькам пораду концентруватися на здібності дитини вибудувати відносини з оточуючими, підкреслюючи, що успіхи у школі вторинні.

Джерело: ТСН