друкувати


Більш ніж половина прикарпатців вважає кар’єру важливішою за сім’ю

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-08-07 05:56:36

На Прикарпатті взялися за створення «Нової Української Родини». Розроблення відповідної програми ініціював місцевий громадський діяч Дмитро Захарук. Перші збори за участю чиновників, науковців та духовенства вже відбулися у облдержадміністрації.

Червневе опитування громадської думки мешканців області свідчать про суперечливе усвідомлення ролі сім'ї у житті особистості. З одного боку, близько 80% респондентів вважають родину головним фактором успішного розвитку людини. 75% не сприймають гомосексуалізм. Разом з тим, така ж частина опитаних вважає, що щастя можливе і в одностатевому шлюбі. А ще половина прикарпатців у рейтингу пріоритетів кар'єру та гроші ставлять вище родини.

Тож науковці мають намір провести конференції, на яких обговорити роль церкви, школи чи громади у становленні особистості. А вже потім шукати шляхи удосконалення виховних процесів дітей. А от представники духовенства одразу ж перейшли до практичних порад. Кажуть, українська родина буде лише тоді, коли українці перестануть виїжджати за кордон у пошуках заробітку.

Часові рамки створення програми «Нова Українська Родина» учасники обговорення наразі не окреслили. Але в майбутньому винесуть її на розгляд сесії Івано-Франківської обласної ради. А вже потім її візьмуться виконувати у закладах культури і освіти. А з часом, ймовірно, прикарпатці поділяться отриманим досвідом з іншими областями держави.

Джерело: Радіо «Західний полюс»