друкувати


Інтенсивність польотів виросла у рази

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-08-06 01:30:56

Порівняно з попередніми роками інтенсивність учбово-тренувальних вильотів пілотів 114-ї Івано-Франківської бригади тактичної авіації виросла у рази.

– Якщо влітку минулого року ми виконували одну – дві льотні зміни протягом місяця, то тепер маємо три-чотири льотних зміни на тиждень, – розповів командир 114-ї Івано-Франківської бригади тактичної авіації полковник Сергій Голубцов. – Це дозволило підняти на якісно вищий щабель підготовку всього особового складу бригади.

На сьогодні вже виконані програми підготовки ведучих і відомих для польотів удень і вночі. Інтенсивно іде «ставлення на крило» та введення в стрій молодих пілотів. Зокрема, старший лейтенант Олександр Єнушевський здійснив перший самостійний виліт літаком МіГ-29. Зліт, політне завдання та посадку льотчик виконав грамотно.

Сьогодні триває вивізна програма для іншого молодого пілота - старшого лейтенанта Олексія Якушевського. Незабаром винищувач МіГ-29 підкориться і йому.

На цьому тижні прикарпатські авіатори планують провести три льотних зміни: у вівторок, четвер та п’ятницю. Під час цих польотів льотчики відпрацьовиватимуть цілу низку завдань з охорони повітряного простору України за будь-яких умов.

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ, Західний регіональний медіа-центр МО України