друкувати


У Коломиї у серпні відкриється Клуб розвитку дитини "МалЯтко"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-08-03 02:45:41

«Майбутнє дитини починається вже сьогодні, і від батьків залежить, яким воно буде», – переконана Іванна Федасюк, мама маленького Сашка. Вона організовує у Коломиї дозвілля для матерів з малятами від семи місяців до трьох років. Клуб розвитку дитини «МалЯтко» почне діяти у нашому місті з 14 серпня.

– Я дивлюся на свого півторарічного синочка і помічаю, що йому бракує спілкування з дітками, – розповідає ініціаторка створення клубу для дітей та їх батьків. – Удома я відчула брак знань про те, як правильно розвивати свою дитину. Мені також не вистачало спілкування з іншими мамами, тому що хотілося поділитися своїм досвідом та почути щось новеньке від інших. Це був сильний поштовх для того, щоб створити у Коломиї центр раннього розвитку дитини.

Реалізація ідеї зайняла 4 місяці, адже треба було знайти приміщення для зустрічей, запросити кваліфікованих психологів та придбати різнокольорові іграшки та інший навчальний та розвивальний матеріал.

Іванна пояснює, що клуб розвитку дитини не є дитсадком, де можна залишити дитину і піти у справах. Це місце, де батьки мають вчитися коректно розвивати та виховувати власних дітей. «Місія клубу розвитку дитини – сприяти інтелектуальному та духовному розвитку дитини, використовуючи унікальний досвід педагогів та психологів, різноманітні методики та ігри, щодня даруючи посмішку, повагу і тепло», – зауважує молода мама.

Щоб досягти високих цілей, з дітьми проводитимуть пальчикові, навчальні та рухові ігри для розвитку дрібної моторики, логіки, координації, стимулювання мовлення та рухової активності, застосовуватимуть арт-терапію та гештальттерапію, а також навчать азам письма і читання.

Для матерів планується не менш насичена програма. Іванна Федасюк обіцяє проводити для них тренінги «Як виховувати дітей з радістю», зустрічі з гінекологом. У клубі раннього розвитку дитини чекатимуть й на майбутніх мам, для яких влаштовуватимуть цікаві вечірки, а художник розписуватиме животики.

Заняття відбуватимуться раз на тиждень і триватимуть по годині для діток до 1,2 роки. Абонемент для мами і дитини коштує 180 гривень. Для дітей віком від 1,2 до 3 років заняття будуть проводитися двічі на тиждень і триватимуть півтора години. Участь у клубі вартує 300 гривень. Іванна планує проводити доброчинні безкоштовні заняття для дітей з порушенням опорно-рухового апарату.

Дитяча посмішка та подяка батьків – найбільша цінність для «МалЯтка». «Що більше посмішок, то успішніший наш проект, – відповідально заявляє Іванна Федасюк. – Кожна нова дитина в нашому клубі – це нове завдання, новий виклик та новий ключик до маленького сердечка. Працюючи з дітьми, ми намагаємось втілити в життя наші найкращі надбання та досягти максимального результату».

Автор: Оксана РИЖУК
Джерело: Коломийські Вісти