друкувати


Національний банк України планує розширити асортимент інвестиційних монет

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-08-03 04:30:51

Директор Генерального департаменту регулювання грошового обігу Національного банку України Віктор Нестеренко повідомив про плани Національного банку України стосовно розширення асортименту інвестиційних монет.

“Найближчим часом будуть уведені в обіг ще два типорозміри інвестиційних монет − в 1/2 та 1/10 унції”, − сказав Віктор Нестеренко та пояснив, що це буде зроблено з метою задоволення попиту на монети серед широких верств населення.

“З метою забезпечення потреб інвесторів у збереженні коштів інвестиційні монети в межах попиту випускаються відкритими (нефіксованими) тиражами, тобто за потреби”, − додав представник Національного банку України.

Нагадаємо, що українські інвестиційні монети виготовлені із золота і срібла найвищої проби − 999,9 і на сьогодні Національний банк України випустив інвестиційні монети “Архістратиг Михаїл” із золота номіналами 20 гривень (1 унція) та 5 гривень (1/4 унції) та зі срібла номіналом 1 гривня (1 унція).

Ціни купівлі та продажу інвестиційних монет установлюються щодня і публікуються на сторінках Офіційного інтернет-представництва Національного банку України.

Джерело: НБУ