друкувати


Друге коло чемпіонату Івано-Франківської області. Прев'ю

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-08-02 03:30:31

І так захоплюючий та непередбачуваний чемпіонат обіцяє стати ще цікавішим в світлі можливих виступів на аматорському рівні вчорашніх професіоналів "Прикарпаття" та "Енергетика", які за досі ще не підтвердженою інформацію мали б замінити чи об’єднатися відповідно з угринівським "Соколом" та "Галичиною - Вапно" з Галича. Чи відбудеться це насправді зможемо пересвідчитися вже в неділю, 5 серпня, якщо погода звичайно не завадить. Бо наприклад, перенесений матч 1 кола "Нафтовик" (Долина) - "Карпати" (Коломия), який мав відбутися 2 серпня довелося, вибачте за тавтологію, перенести через негоду.

Звичайно ж вболівальників найбільше цікавлять зміни у складах команд. А це міжсезоння підготувало достатньо "харчів для роздумів" на цю тему. Досить серйозно підсилися коломийські Карпати, які після першого кола йдуть третіми, але ставлять перед собою лише максимальні завдання. Є велика ймовірність, що в другому колі в складі команди з Коломиї гратимуть два Андрія - Олійник та Нестерук, які разом з Іваном Щеглюком мають скласти ударний кулак нападників. В світлі боротьби команди відразу на 3 фронтах (чемпіонаті та кубку області, а також аматорській першості України) це не може не радувати вболівальників клубу. Також можливі ще зміни у складі коломиян, при чому, як поповнення, так і втрати.

Якщо Олійник таки покине "Карпати" (Яремче) це може суттєво позначитися на грі "курортників", яким сутужно прийдеться без забивного форварда, що успішно діяв на вістрі атаки. Також покинули команду Роман Борисевич та Тарас Овчар, які відгукнулись на пропозицію "Прикарпаття", котре скоріш за все буде грати у чемпіонаті області в об'єднанні з угринівським "Соколом" та Микола Свірідов, котрий також може з’явитися в Коломиї. Натомість поповнили ряди яремчанців Іван Ципердюк, а ще приєднався до команди Володимир Боришкевич (обидва виступали за "Енергетик"). Продовжать свої виступи у колективі Ростислав Романишин ("Нафтовик" Долина) та Сергій Колесніков, останнім клубом якого був харківський "Геліос". В другому колі яремчанцям, щоб стати чемпіонами потрібно зберегти перевагу в 5 очок над найближчими переслідувачами. Також команда заявлялася на аматорський кубок України, в якому вже тріумфувала декілька років тому.

Якщо Андрій Нестерук справді залишить Івано-франківський "Тепловик", команді прийдеться дуже важко без свого багаторічного лідера та капітана. Досить багато змін цього міжсезоння в команді з Тлумача Залишив клуб один з його лідерів Олег Вікарюк, натомість з’явилося значне поповнення з досвідчених футболістів, таких як Борсук, Фірсов, які в першому колі виступали за "Пробій". Схоже, що спонсори городенківського клубу знову вирішили повернутися до "Ясполя", тому перспективи команди з рай.центру в другому колі туманні.

Ходили чутки про те, що може залишити розташування "Кроно - Карпат" лідер команди Ростислав Волошинович, проте здається, що він таки залишиться в Брошневі, принаймні до кінця чемпіонату.

Долинський Нафтовик в 2 колі дещо змінить свій склад. Так наприклад, Андрій Драган виступатиме за ФК "Калуш", а Віталій Яценко за івано-франківський "Тепловик". Ростислав Романишин - запрошений на передсезонні збори з лідером обласної першості яремчанськими "Карпатами". Натомість з болехівських "Карпат" в "Нафтовик" повертається Назар Громоляк, а з івано-франківського "Прикарпаття" надддосвідчений Іван Локатир.

В "Прут" з Делятина за словами головного тренера Тарас Ковальчука перейшли Олексій Брізе з Галича і Василь Бойків, який виступав за ФК "Гвіздець".

На перегляді в ФК "Калуш" перебувають декілька нових футболістів, які є вихованцями калуської ДЮСШ: Драган Андрій ("Нафтовик" Долина), Ковальчук Тарас (ФК "Тужилів") і Мельник Андрій ("Карпати" Болехів). В міжсезонні не обійшлося і без втрат - Іван Сондей перейшов до дублю дніпропетровського "Дніпра", за який вже втиг зіграти в чемпіонаті України.

Загалом команди готуються до старту другого кола проводячи товариські зустрічі. Ось деякі їх результати:

ФК "Калуш" (Калуш) - "Придністров'я" (Тлумач) 1 - 1
ФК "Калуш" (Калуш) - "Нафтовик" (Долина) 4 - 2
"Карпати" (Яремне) - "Прут" (Делятин) 4 - 0
"Карпати" (Яремне) - "Говерла" (Ясеня) 8 - 2
"Галичина - Вапно" (Галич) - "Придністров'я" (Тлумач) 4 - 4
"Карпати" (Болехів) - "Нафтовик" (Долина) 3 - 3
"Кроно - Карпати" (Брошнів) - "Нафтовик" (Долина) 0 - 1
"Карпати" (Коломия) - "Гуцульщина" (Косів) 6 - 2

Турнірна таблиця після 1 кола має такий вигляд

Автор: Олександр ДЕМ’ЯНЧУК
Джерело: west-football.org.ua