друкувати


Мешканець Прикарпаття отримає рекордну компенсацію за побиття міліцією

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-08-01 05:30:48

Мешканець Прикарпаття Богдан Савицький отримає рекордну компенсацію від України за побиття міліцією. 154 тисячі євро за рішенням Європейського суду — це найбільша сума, яка коли-небудь була призначена українцеві.

Від серпня 98-го Богдан Савицький прикутий до інвалідного візка. Того вечора 31-річний чоловік повертався з роботи додому. Посадив товариша на автобус, і помітив, що за цей час у нього вкрали велосипед. Пішов до найближчої АЗС, щоб зателефонувати дружині. Працівник станції натомість викликав наряд ППС.

Знайти правду в Україні виявилося нереальним. Кримінальну справу, каже Богдан, закрили за відсутністю доказів. Чоловікові взявся допомагати звичайний мешканець Городенки. Без юридичної освіти, зате вже з трьома виграними справами в Європейському суді.

Наряд ППС, який за словами Богдана Савицького, зробив його інвалідом першої групи — уже на пенсії. У райвідділку вину своїх працівників кладуть під сумнів.

Для України така сума компенсації — перша за всю історію. Її Богдан планує витратити на лікування. Міністерство ж юстиції має три місяці, щоб опротестувати рішення Європейського суду з прав людини.

Джерело: Радіо «Західний полюс»