друкувати


Сім легендарних боксерів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-07-30 01:10:01

Минулого тижня, напередодні від’їзду Національної олімпійської збірної з боксу до Лондона, відбулося відкрите тренування.

На рингу пройшли видовищні поєдинки за участі зіркових боксерів: Василя Ломаченка (в. к. до 60 кг), Олександра Усика (в. к. до 91 кг), Павла Іщенка (в. к. до 56 кг), Дениса Берінчика (в. к . до 64), Тараса Шелестюка (в. к. до 69 кг), Євгена Хитрова (в. к. до 75 кг) та Олександра Гвоздика (в. к. до 81 кг). Олімпійці провели спаринги з боксерами других, третіх номерів, вагові категорії яких були на сходинку, а то й на три вищі.

Особливо потужним був двобій Василя Ломаченка та Дмитра Митрофанова. Варто зазаначити, що Василь боксує у ваговій категорії до 60 кг, а Митрофанов – до 75 кг. Фахівці добре знають, що така суттєва різниця у вазі впливає на хід поєдинку. Проте після цього двобою Ломаченко зміг підтягнутися на кожній руці по 30 разів – мабуть, не дуже втомився.

«Спаринги, які провели олімпійці, показали, що хлопці готові до серйозної боротьби за медалі. Вони, звісно, не викладалися на всі 100%, бо на пік форми мають вийти на Олімпійських іграх. Не знати чи ще колись буде такий «зірковий» склад боксерів, як маємо сьогодні. Чотири «золота» і одне «срібло» на чемпіонаті світу довели, що українські боксери найкращі. Після такого успіху багато країн світу запрошували нашу збірну на тренувальні збори, матчеві зустрічі, але протягом року вони тренувалися в Україні. Суперники зможуть зустрітися з ними вже на рингу і там перейняти досвід, – зазначив тренер з боксу ФСК «Локомотив» Тарас Степанюк (на фото другий справа).

Хлопці – справжні патріоти, налаштовані на те, щоб гідно представити державу, а їх зовнішній вигляд, стрижки і татуювання свідчать самі за себе. Павло Іщенко, Олександр Усик, Денис Берінчик вистригли собі оселедці і кажуть, що вони – козаки і боротимуться по-козацьки.

Чіткі удари, техніка, оплески вболівальників, підтримка тренерів, море позитиву та яскравих емоцій – це все під час відкритого тренування.

Зазвичай, перед найважливішими стартами збірної України з боксу, до прикладу такими, як Олімпійські ігри чи чемпіонат світу, свій останній етап підготовки боксери проводять у Конча-Заспі, де і відбуваються такі відкриті тренування. Нагадаю, що свій перший етап підготовки до Олімпійських ігор-2012 легендарна команда провела саме у Коломиї на базі ФСК «Локомотив».

Заслужений тренер України з боксу Іван Данилишин каже: «Ми намагаємося створювати всі необхідні умови для таких тренувань, тому вже протягом останніх десяти років традиційно підготовку і новий рік Національна збірна України з боксу розпочинає у Коломиї. Щодо Олімпійських ігор-2012, то на цю «золоту» команду покладаємо чимало сподівань».

Бажаємо нашим олімпійцям цікавих поєдинків і блискучих перемог!

Автор: Олександра ЩЕРБАКОВА
Джерело: Коломийські Вісти