друкувати


У прикарпатських "ударників" з’явився шанс збільшити свою чисельність на 200%

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-07-27 12:45:54

Кількість бажаючих вступити до лав Івано-Франківської організації партії «УДАР Віталія Кличка» більш як вдвічі перевищує чисельність самої обласної організації.

Такі висновки можна зробити на основі статистики, озвученої вчора, під час прес-конференції в Івано-Франківську керівником структури, депутатом Івано-Франківської обласної ради Романом Чернегою.

З його слів, на сьогоднішній день кількість членів партії на Прикарпатті становить трошки менше, ніж 700 осіб. В той же час на розгляді у керівництва обласної організації лежать ще близько 1,5 тисячі заяв від мешканців області, які бажають вступити до лав партії.

«Практично кожен день до нас приходять нові люди, - говорить пан Чернега, - Але статутом передбачено певну процедуру - треба перевірити людину, вивчити її особисті якості, партійне минуле тощо».

Зрештою, все, як то кажуть, пізнається у порівнянні. І з даної точки зору озвучена паном Чернегою динаміка (якщо така інформація дійсно правдива) дійсно вражає. Хоча з іншого боку для партії, яка претендує якщо не на перемогу на цьогорічних виборах, то принаймні на завоювання досить потужного представництва у парламенті, чисельність у 700 членів і 1,5 тисячі кандидатів у члени в традиційно опозиційній і традиційно радикальній (саме як жорсткий радикальний опозиціонер намагається позиціонувати себе лідер «УДАРу» Віталій Кличко) області - це, напевно, все-таки замало.

Крім того, чи можуть «ударні» очільники гарантувати , що весь той масив неофітів, який сьогодні, коли напередодні виборчих перегонів в партії запахло грошима, стрункими рядами рветься до її лав, не буде такими ж стрункими рядами тікати з неї, коли вибори минуть, а разом з ними і пересохне джерело зелених папірців?..

Автор: Сергій БІЛИЙ