друкувати


Комп'ютерна залежність все частіше проявляється у прикарпатських дітей

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-07-26 03:30:22

Маленькі українці все більше часу проводять в інтернеті. Деякі дослідники вважають, що комп'ютерні ігри приносять шкоду. Інші — користь. Мовляв, саме під час ігор найкраще засвоюється нова інформація.

Та попри це, констатують фахівці, все більше дітей віком від 9-ти до 14 потрапляють в ігрову залежність. Серед таких 11-річна Олена. Її, як то кажуть, від комп'ютера за вуха не відтягнути.

Проблема неабияк турбує місцевих медиків. Кажуть-комп'ютерні ігри викликають у хлопчиків агресію, а у дівчаток тривожність. Крім того, від роботи з комп'ютерною мишкою формується астенія однієї руки. Тому розвивається лише ліва півкуля мозку, а права, яка відповідає за творчість, гальмує. А от багатогодинне сидіння призводить до проблем із ногами. Та найголовніше — до емоційного виснаження організму.

Щоб попередити виникнення комп'ютерної залежності фахівці рекомендують виховувати в дітях впевненість у собі, а ще радять певною мірою розділити їх інтерес. Це, кажуть психологи, не лише зблизить дитину з батьками, але й підвищить її довіру до них. А відтак маленький ігроман керуватиметься батьківськими порадами.

 

Джерело: Радіо «Західний полюс»