друкувати


Ціна питання вирішення проблеми фільтрату на івано-франківському сміттєзвалищі – 5,3 млн грн

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-07-25 11:30:27

Вирішувати проблему небезпечного фільтрату, який накопичується в чеках івано-франківського міського сміттєзвалища, що поблизу села Рибне, Тисменицького району, міська влада обласного центру Прикарпаття планує за допомогою стаціонарного трубопроводу, який відводитиме фільтрат на міські очисні споруди.

Як повідомив «Коломия ВЕБ Порталу» начальник управління економічного та інтеграційного розвитку Богдан Білик, в даний час вже розроблено відповідну проектно-кошторисну документацію.

Щоправда, за словами директора комунального підприємства «Полігон ТПВ» Богдана Тимочка, проект вартуватиме місту 5,3 мільйона гривень, проте необхідні кошти івано-франківські комунальники планують взяти з екологічного фонду для чого у відповідні інстанції вже направлено відповідні запити.

Як стверджує пан Тимочко, в даний час фільтрат на полігоні збирають у два спеціальні відстійники, а раз на два роки перекачують на міські очисні споруди за допомогою збірного польового трубопроводу. В середньому за два роки на полігоні накопичується до 40 тисяч кубічних метрів небезпечної рідини.

Автор: Сергій БІЛИЙ