друкувати


М.Вишиванюк розповів журналістам про свою зустріч з Президентом України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-07-24 04:30:37

Вчора на прес-конференції голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк розповів журналістам про свою зустріч з Президентом України Віктором Януковичем, яка відбулася минулого тижня.

Керівник області доповів Главі держави про соціально-економічний розвиток Прикарпаття за перше півріччя, про плани і перспективи розвитку краю. За його словами «ми справились з промисловістю, показник приросту склав 106%». Він поінформував, що є і приріст в сільському господарстві.

Однак в області «хромає» будівництво. Михайло Вишиванюк вважає, що темпи будівництва невисокі через «тендерні процедури, які гальмують всю роботу».

Водночас, керівник області анонсував початок роботи Надвірнянського нафтопереробного заводу. За його словами «це відбудеться вже у вересні».

Відповідаючи на запитання про інвестиційні проекти в області, Михайло Вишиванюк зауважив, що «не всі керівники районів розуміють значення словосполучення «інвестиційні проекти».

Другою проблемою він назвав те, що близько 5 років профільне управління облдержадміністрації не мало підготовлених інвестиційних проектів. На його думку потенційним інвесторам необхідно показувати проекти, а в нас, наразі, є лише ідеї. Тому нині уже посилено почали працювати над написанням інвестиційних проектів.

Михайло Вишиванюк на прес-конференції також повідомив. що вважає правильним рішення Верховної Ради про встановлення на виборчих дільницях веб-камер. «Щоб не ходили по 10 разів з паспортами тих, хто за кордоном і не голосували «мертві душі», - пояснив М.Вишиванюк. - Зараз ми дамо відповідні доручення дільничним інспекторам, сільським радам - переписати всіх, хто знаходиться за кордоном. Бо у нас буває так, що в селі 800 виборців, 300 з них за кордоном, а проголосували 910 чоловік», - сказав він.

Керівник виконавчої влади в області наголосив, що Президент Віктор Янукович поставив перед облдержадміністраціями завдання - «забезпечити максимально прозорі вибори і ніде, щоб адміністрація не втручалася у виборчий процес».

«Ми забезпечимо все те, що необхідно для проведення нормальних виборів», - запевнив голова ОДА.

Михайло Вишиванюк відповів й на інші запитання представників центральних і місцевих мас-медіа.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА