друкувати


Понад 30 млн грн коштів на ремонт доріг лежать на рахунках мертвим вантажем

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-07-24 12:45:44

30,5 мільйонів гривень бюджетних коштів, виділених районам та містам Прикарпаття на потреби ремонту та будівництва доріг комунальної власності ще досі залишаються неосвоєними.

Таку статистику навів вчора, під час засідання колегії Івано-Франківської ОДА директор департаменту економіки - заступник голови облдержадміністрації Володимир Попович.

З його слів, тенденція із затягування з освоєнням «дорожніх» коштів має місце в усіх без виключення районах і містах обласного підпорядкування. До трійки «призерів» серед районів, зокрема, увійшли Надвірнянський район, на чиїх рахунках залишок «дорожніх» грошей склав 1 202,2 тисяч гривень, Коломийський район - 1 125,3 тисяч гривень та Тисменицький район - 1 074,4 тисяч гривень. Серед міст обласного підпорядкування безперечним «лідером» з невикористання коштів на ремонт доріг є місто Івано-Франківськ, на чиїх рахунках без діла лежать 4 316 тисяч гривень, передбачених на ремонти доріг коштів. В спину йому дихає місто Калуш, де цей показник становить 3 318 тисяч гривень. «Бронза» - у міста Коломиї - 1 436 тисяч гривень.

Керівники районів запевняють, що в тому всьому їх вини немає, оскільки, по-перше замовником робіт є не вони, а Укравтодор, а по-друге гроші витрачалися би значно більш завзято, якби не суттєві ускладнення бюрократичних процедур, пов’язаних з проведенням експертиз, тендерів тощо.

У відповідь голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк констатував, що полегшення процедур найближчим часом чекати не доводиться, оскільки вони продиктовані Міжнародним валютним фондом. Натомість порадив керівникам районів готуватись до освоєння коштів заздалегідь. Зокрема, вже зараз готувати необхідні документи для ремонту доріг навесні наступного року.

Автор: Сергій БІЛИЙ