друкувати


Василь Чуднов не має намірів виходити з лав Партії регіонів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-07-19 02:30:43

«Підстава», яку влаштували народному депутату України, лідеру прикарпатських «регіоналів» Василю Чуднову його колеги по парламентській фракції, використавши його картку для голосування за законопроект «Про засади мовної політики, – не привід для політика виходити з лав Партії регіонів.

«Якщо я вийду з партії, вона що розпадеться? – прокоментував він свою позицію під час вчорашньої прес-конференції, – Чи може в Криму чи у Луганську почнуть говорити українською мовою? Чи визнають ОУН – УПА? Партія потужна. Якщо я піду, на моє місце прийде одіозна людина, можливо навіть не з Івано-Франківщини. Якщо я сховаюся, як щур, що зміниться?»

Значно важче, проте тим важливіше, на думку народного обранця, залишаючись у партії, переконувати людей на Сході, що українське – не гірше, ніж російське, і змінювати цю партію на краще.

«Партія вже побувала і у владі, – говорить політик, і в опозиції. Вона вже відбулася. Це не партія Болдирєва і Колісниченка. – говорить народний обранець, – Там є дуже багато розумних, талановитих людей. І не бігти звідти треба, а робити все, щоб ця партія стала українською, самою прогресивною».

Автор: Сергій БІЛИЙ