друкувати


Журналіста Георгія Жужунадзе знову звільнили, та припиняти боротьбу він не збирається

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-07-19 12:30:47

Епопея поневірянь івано-франківського журналіста Георгія Жужунадзе, пов’язана з його незаконним звільненням з роботи на комунальному підприємстві Телерадіокомпанія «Вежа» продовжується. Про це сам Георгій розповів своїм колегам під час вчорашньої прес-конференції.

Нагадаємо: майже 2,5 роки тому журналіста було звільнено з роботи. В ході понад дворічної судової тяганини пану Жужунадзе вдалося довести незаконність свого звільнення, і 4 квітня цього року Івано-Франківський суд зобов’язав керівництво ТРК «Вежа» поновити Георгія на роботі та ще й виплатити йому 40 тисяч гривень компенсації за вимушену бездіяльність. Законність і правильність цього рішення 13 червня підтвердив Апеляційний суд Івано-Франківської області. Втім, виглядає на те, що рішення судів у нашій країні, ну принаймні у нашому місті, не є обов’язковими до виконання. Бо ж, як стверджує Г.Жужунадзе, гроші йому ще й досі не виплатили. На роботі, щоправда, поновили, проте при цьому примудрилися скоротити його посаду. Тому новопоновленого працівника керівництву довелося терміново переводити на іншу посаду - кореспондента, яка при цьому виявилась вже зайнятою. За нею числилась жінка, яка на той момент перебувала у відпустці, тож коли «декретниця» повернулась на роботу, Георгія звільнили знову.

Наразі журналіст знову звернувся до суду. Вже вкотре. А ще до правоохоронців, мера та депутатів. Щоправда, ні міському голові, ані народним обранцям він вже не вірить, оскільки вважає, що усі правопорушення дирекції ТРК «Вежа» Олени Третяк покривають саме вони. «Чхати їй на закон, - оцінив Георгій діяльність директора телерадіокомпанії Олени Третяк, - тому що «Свобода», Анушкевичус, БЮТ непогано собі співпрацюють… По Анушкевичусу: ви бачили чи не бачили цей виступ - я ходив до Віктора Андрюсовича Анушкевичуса, коли ще працював - подав йому документи, але «мер європейських доріг і тротуарів» посміявся з тих документів: «ну що там таке - 18 тисяч (сума збитків, що їх, як стверджує Г.Жужунадзе з посиланням на Територіальну інспекцію праці та органи МВС, було завдано підприємству керівництвом та головним бухгалтером ТРК «Вежа» шляхом махінацій з штатним розписом - ред.) - я тебе умоляю. Тут крадуть серйозно, а ти прийшов і щось тут розказуєш про якісь там пару копійок. Іди собі спокійно відпочивай без проблем. Те, що Третяк має підтримку від нього - це я можу сказати однозначно і безперечно. Те, що стосується «Свободи»: далеко не треба ходить - є документація. Я звертався з вимогою  перш за все до Онуфріїва. Так? Так. Він, наскільки я знаю, отримав ці документи - подивився, але вони зробили вигляд, вони цілуються тільки в кулуарах і на сесії міської ради, а далі як: «прикриваєш - прикривай - хай він там собі жужить, а ми будемо робити свою справу»… Те, що вони обіцяють: що вони за права, за свободу, за незалежність, - подивіться, що вони роблять: вони такими вчинками, - а я впевнений, що їх надзвичайно багато - таких вчинків - вони просто розвалюють цю державу...»

Автор: Сергій БІЛИЙ