друкувати


Коломийський міський голова розпустить громадську раду

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-07-05 12:45:36

Дві години тривало засідання громадської ради при міському голові. Як результат, Ігор Слюзар – мер міста Коломиї та співголова громадської ради заявив про її розпуск, мотивуючи недієздатністю.

Зібралися громадські активісти, щоб заслухати звіт керівника відділу у справах молоді та спорту Володимира Колесника та представників молодіжної ради при міському голові. Попри відсутність кворуму на засіданні, обговорення питання все ж було відкрито.

Спершу Любомир Грабець, співголова громадської ради, коректно висловив деякі з претензій, які стосувалися роботи коломийської молодіжки. При тому він не забув схвально відгукнутися щодо декількох напрямків роботи відділу у справах молоді і спорту.

Під час свого семихвилинного звіту Володимир Колесник доповів про численні заходи, що відбулися з початку цього року і були спрямовані на патріотичне виховання коломийської молоді. Далі:слово за слово, репліка за репліку і всі забули про регламент і про культуру поведінки, кидаючи взаємні обвинувачення.

Міський голова став на захист молоді, заявивши, що в громадській раді відсутні креативні молоді люди, які б могли формувати актив громади. Щоб молодь мала право на голос, він заявив, що у четвер підпише розпорядження про розпуск громадської ради. На протязі трьох тижнів формуватиметься новий дорадчий орган, з новим баченням та новими підходами у роботі, куди запрошено молодь.

Василь Дем’янів, член громадської ради відразу ж пішов в опозицію. Він запропонував членам діючої ради не входити до нової, а діяти паралельно. Таким чином старше покоління не схотіло налагодити ланцюг єдності з молоддю, щоб спільно вирішувати проблеми міста та будувати краще майбутнє.

Автор: Оксана РИЖУК
Джерело: Коломийські Вісти