друкувати


Гайдар обіцяє розпочати коригування генплану Івано-Франківська вже з вересня

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-07-04 12:30:56

Коригувати генеральний план міста Івано-Франківська розпочнуть вже цьогоріч. Про це повідомив вчора, під час оперативної наради у Івано-Франківського міського голови головний архітектор обласного центру Прикарпаття Володимир Гайдар.

З його слів, розпочнуться коригувальні роботи (звісно ж, за умов наявності відповідного фінансування) вже з вересня місяця. Наразі ж тривають підготовчі роботи, як-от: підготовка відповідної документації, аналіз розробленої, але ще не затвердженої документації, а також аналіз фактично існуючих на сьогоднішній день відхилень від діючого генплану. Для цього при департаменті архітектури та містобудування Івано-Франківського міськвиконкому в даний час створені та функціонують три спеціальні робочі групи. Важливими моментами на стадії підготовчої роботи є виготовлення цифрової підоснови головного містобудівного документу міста Івано-Франківська, чим зараз займається служба земельного кадастру; проведення тендеру на виконання власне робіт з коригування генплану, для чого вже відібрані дві проектні установи з міст Києва та Львова, як потенційні учасники тендеру, а також вирішення існуючих юридичних колізій.

Зокрема, сьогодні існують серйозні колізії, пов’язані з перетином генплану міста Івано-Франківська та генпланів приміських сіл, які в даний час або вже створені, або перебувають у процесі створення. Втім, тут на допомогу архітекторам перший заступник Івано-Франківського міського голови Зіновій Фітель скерував фахівців з юридичного відділу міськвиконкому.

Автор: Сергій БІЛИЙ