друкувати


Найважливіший засіб протидії корупції – це її профілактика

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-07-03 12:10:35

Працівники відділу внутрішньої безпеки при ДПС в Івано-Франківській області Управління внутрішньої безпеки ДПС України впродовж поточного року керівникам податкових органів направили 11 подань про усунення виявлених фактів правопорушень та провели 240 профілактичних заходів.

Зокрема організували 219 виступів, бесід, лекцій в колективах, винесли 21 офіційне застереження. Вивчили 39 кандидатів на зайняття вакантних посад в органах ДПС, з яких 2 кандидатам відмовлено у прийнятті участі у конкурсі на зайняття вакантної посади в ОДПС.

Податківці провели 63 службових розслідування та перевірки, у тому числі розглянули 13 звернень. За результатами проведених перевірок до дисциплінарної та матеріальної відповідальності притягнуто 6 працівників та 1 працівника державної податкової служби звільнено.

За матеріалами відділу правоохоронними органами порушено 2 кримінальні справи відносно працівників податкової служби. Також складено 2 адміністративні протоколи за порушення вимог Закону України «Про засади запобігання протидії корупції», за результатами розгляду яких 2-х працівників притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.

Систематично працівниками відділу проводиться профілактично - роз’яснювальна робота, спрямована на запобігання, попередження та припинення корупційних проявів, про що свідчить кількість проведених перевірок та виявлених осіб, схильних до порушень, до яких вжито заходів дисциплінарного впливу або відсторонення таких осіб від виконання службових обов’язків.

За матеріалами Відділу внутрішньої безпеки при ДПС в області Управління внутрішньої безпеки ДПС України