друкувати


Збірна України з регбі серед інвалідів отримала допомогу від юних благодійників

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-06-28 01:10:58

Свій посильний внесок у допомогу тим мужнім людям, чий дух не зламали важкі недуги, і які, навіть будучи позбавленими можливості самостійно пересуватись, роблять все можливе і навіть неможливе для піднесення спортивної слави нашої держави, зробили днями вихованці Дитячо-юнацької студії енергетиків, що функціонує в Івано-Франківську при ПАТ «Прикарпаттяобленерго».

26 червня вони вийшли на центральну вулицю обласного центру Прикарпаття, відому як «Стометрівка» і протягом кількох годин закликали івано-франківців та гостей міста пожертвувати кошти на потреби першої в історії України національної збірної команди з регбі на інвалідних візках.

Зі слів керівника студії Наталії Чаплинської, збірна України з регбі серед людей з вадами опорно-рухового апарату сформувалась чотири роки тому і вже встигла пройти «бойове хрещення» на міжнародних турнірах. До неї увійшли спортсмени з різних регіонів нашої країни, в тому числі і з Прикарпаття. Діти з Дитячо-юнацької студії енергетиків з цією командою знайомі давно і, як тільки почули, що команда тренуватиметься в Івано-Франківську (25-27 червня тут відбувались тренувальні збори Збірної перед важливим міжнародним турніром у Італії), одразу вирішили допомогти хлопцям так, як вони це вміють робити. Бо ж на відміну від звичайного спорту, в параолімпійському спорті «крутих» спонсорів, зазвичай, у команд немає. Тож спортсмени змагаються не за високі гонорари, а заради спортивної звитяги та задля слави своєї Батьківщини, а у матеріально-технічному забезпеченні їм доводиться уповати лишень на благодійність. Так, Благодійний фонд «Карітас» надав їм транспорт та місце для проживання в Івано-Франківську на період тренувальних зборів, Івано-Франківський коледж фізичного виховання забезпечив їм обладнане місце для тренувань, а представники Мальтійської служби допомоги з Німеччини пообіцяли хлопцям доставити їм прямо до Італії новенькі так звані «гладіаторські» інвалідні візки – головний засіб пересування по ігровому полю.

Приємно, що завдяки юним благодійникам з Дитячо-юнацької студії енергетиків, допомогти мужнім спортсменам змогли і пересічні івано-франківці.

Як повідомила пані Чаплинська загалом було зібрано 2 тисячі гривень та 30 копійок. Усі гроші 27 червня були в урочистій обстановці, у присутності усієї команди передані її тренеру Сергієві Коваленку, який у свою чергу пообіцяв, що гравці зроблять усе від них залежне для того, щоб команда повернулася з Італії з перемогою.

Автор: Сергій БІЛИЙ