друкувати


У Івано-Франківську - 34 кращі конкурсні проекти студентів-архітекторів з усього світу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-06-27 05:30:33

Наввипередки з часом. 34 кращі конкурсні проекти студентів-архітекторів з усього світу, які вразили і досвідчених будівничих, і звичайних шанувальників прекрасного, потрапили на пересувну виставку. Першим містом після столиці, яке приймає мандрівну експозицію, став Івано-Франківськ.

Молодіжний рух у напрямку сучасної архітектури «Канешнc» — це поле спілкування та обміну ідеями. А також набуття світового досвіду у цій сфері. Наразі провідний тренд — екологічність. Концепція прослідковується практично у кожному з представлених конкурсних ландшафтних проектів, містобудування, об ємної архітектури тощо.

Раніше люди прагнули піднятися якомога вище. Тепер вони повертаються до землі та її енергії. Будиночки з глини — це не лише минуле, але й здорове майбутнє нації — переконана франківчанка Юлія. Минулого року її експериментальний проект соціально-психологічного комфорту житлової забудови потрапив до десятка кращих конкурсних робіт конкурсу «Канешнс».

У Івано-Франківську одразу два виші випускають у світ майбутніх архітекторів. Та виставка, що триватиме до 29 червня, буде цікава не лише їм. Адже архітектура не замикається у вузькому середовищі. Її прогрес потребує інтерактивного спілкування та взаємодії.

 

Джерело: Радіо «Західний полюс»