друкувати


Пристосуватись до дорослого життя допомагає школа рівних можливостей

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-06-26 11:30:43

Загальноосвітні школи у нашій державі покликані давати вузькоспеціалізовані знання з кожного навчального предмету, затвердженого Міністерством освіти України.

Чи достатньо цих знань для підлітків – людей, що прямують у доросле життя – навряд. Адже молодій людині, насамперед, слід знайти своє місце серед виру особистостей, проблем і чинників, які так чи інакше впливають на людину, як оточуюче середовище. А цього на жаль у школах не вчать.

Втім, як кажуть, хто шукає – той знайде. Підлітки Івано-Франківська мають можливість змінити цей світ і в першу чергу себе, стати лідером, гідним членом суспільства, який вміє працювати у команді і відчуває справжній дух перемоги. Саме для таких дітей і започаткована Школа рівних можливостей при дитячо-юнацькій студії енергетиків. Під час занять у студії, учні вчаться вільно виражати свої думки, висловлювати свої бажання, знаходити способи досягнення своєї мети – все те, що потрібно для формування справжнього лідера, сильної цілісної особистості, яка вміє дати гідну відсіч всіляким негараздам у житті.

Слід сказати, що психологічні тренінги для підлітків не пройшли намарно. Адже четверо випускників школи отримали сертифікати «помічника тренера», що дасть їм можливість допомагати у житті іншим товаришам. У неділю, 24 червня відбувся другий випуск Школи рівних можливостей, під час якого підлітки демонстрували свої таланти і розповідали про свої досягнення у житті.

Як стверджує тренер-психолог Наталія Чаплинська, «Такі заняття обов’язково стануть у нагоді підліткам, адже попереду – доросле життя зі всіма його труднощами і проблемами. Тому просто необхідно знайти своє місце у ньому. А ми будемо й надалі допомагати дітям ставати успішними й впевненими особистостями».

Автор: Вікторія БІЛА