друкувати


Алкоголізм лікують у... церкві

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-06-21 05:30:56

Духовна терапія для алкозалежних. Українська греко-католицька церква організувала на Прикарпатті Консультативно-Просвітницький центр для допомоги залежним від алкоголю та членам їх родини.

Подібні центри вже працюють у Тернополі, Львові та Cтрию. Відтепер місії тверезості проходитимуть у Івано-Франківській церкві Різдва Пресвятої Богородиці. Тут священослужителі розповідатимуть про шкоду та наслідки цієї пагубної звички. З подібними розповідями вирушатимуть і до сільських рад, правоохоронних органів та різноманітних підприємств.

Позбавити людину від алкоголю, кажуть фахівці центру, допоможе і духовна терапія. Головне завдання якої привернути залежного до Бога. Алкоголізм, кажуть психологи центру, хвороба тіла, душі та розуму. Відтак головне їх завдання відшукати першопричину хвороби.

А ще у церкві є Золота книга тверезості. Тут усі бажаючі мають можливість записати імена близьких людей, які стали заручниками зеленого змія. Для цього необхідно скласти присягу й відмовитися на деякий час від вживання алкоголю. Після цього у храмі священнослужителі молитимуться за зцілення залежних та членів їх родин.

Загалом нині на Прикарпатті налічується 20 тисяч алкозалежних людей.

Джерело: Радіо «Західний полюс»