друкувати


Р.Богатирьова приїде до Коломиї на відкриття проекту втіленого за кошти Президентського гранту

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-06-19 03:30:03

Вчора у Києві урочисто вручили свідоцтва про призначення грантів Президента України для обдарованої молоді. Були там і представники Прикарпаття. Цьогоріч один з найбільших за сумою коштів грант отримала кореспондент обласного телебачення «Галичина», шеф-редактор тижневика «Коломийські ВІСТИ» Оксана Островська.

Вже невдовзі у Коломиї буде створено унікальний парк скульптур з каменю пісковика присвячений одвічному українському символу писанці. Вісім майстрів два тижні працюватимуть над скульптурами на базі Коломийського педагогічного коледжу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Таким чином студенти цього навчального закладу матимуть змогу повчитися у знаних майстрів з усієї України та спільно з ними виготовлять скульптуру , яка прикрасить подвір’я коледжу.

Свідоцтва грантоотримувачам вручала Віце-прем’єр-міністр України – Міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова. Вона наголосила на важливості допомоги з боку держави активним представникам молоді. «Мені дуже приємно що сьогодні творяться не лише цікаві проекти, а твориться майбутнє нашої країни, майбутнє нації, що молодь вступає двигуном цієї нації. Вручення грантів реально підтверджує той факт, що сьогодні Президент України підтримує ідеї молоді, підтримує те, що пов’язане з кроком вперед», – наголосила Р. Боатирьова. Також вона побажала грантоотримувачам наступних перемог і завжди бути патріотами України та впевнено розраховувати на підтримку з боку держави.

33 цьогорічних переможця отримали свідоцтва про призначення Грантів Президента України для обдарованої молоді. Загальна сума коштів виділених державою на реалізацію проектів у 2012 році склала понад 1 мільйон 700 тисяч гривень.  Участь у врученні свідоцтв брав і голова державної служби молоді та спорту Равіль Сафіулін, він наголосив, що ця програма діє вже 10 років і кількість учасників з кожним роком збільшується, а якість проектів зростає. Таким чином експертній комісії щороку складніше визначати переможців, до слова у 2012 році на розгляд комісії було подано понад 150 проектів. Переможців лише 33.

Оксана Островська говорить, що впровадження проекту справа не з легких і потребує чимало сил та часу.

«Звичайно я дякую тим хто допомагає реалізовуватись молодим людям. Отримання гранту Президента України особисто ля мене свого роду плацдарм  особистісного зростання, думаю що чим більше молодь матиме таких можливостей тим краще.Мені  хотілось зробити для Коломиї щось таке, що б залишилось для міста назавжди. Бренд Коломиї – писанка, тож саме цю тематику, як на мене, і необхідно розвивати та популяризувати. Сподіваюсь, що парк позаду музею писанкового розпису стане улюбленим місцем відпочинку містян та туристів. Отримання гранту Президента України це велика відповідальність. Є певні умови, певні терміни реалізації, тож сьогодні я радію з того, що експертна комісія обрала мій проект і надала можливість його реалізувати, а вже завтра починається робота по підготовці до втілення задуманого в життя», – розповіла О. Островська.

Проект «Симпозіум скульпторів-каменярів «СІМ ЧУДЕСних ПИСАНОК» це не просто створення парку скульптур, це перш за все унікальна можливість для творчої молоді Коломийщини поспілкуватися з скульпторами та повчитися у них майстерності, також під час круглих столів та зустрічей з владою буде підніматися і проблематика розвитку туризму в Коломиї. Проект багатогранний, тож Оксана Островська вирішила зробити його ще ширшим. Використовуючи додаткові кошти пані Оксана планує розробити дизайн альбому про роботу над парком, а також виготовити спеціальні рекламні проспекти для розповсюдження у туристичні агентства України та Європи. Також є задум перекласти різними мовами світу розповідь про Коломию та унікальний парк скульптур, для розповсюдження інформації в інтернеті.

Першою з отриманням Гранту Президента України Оксану привітала голова молодіжної адміністрації Івано-Франківської області Ганна Крисюк, вона висловила побажання щоб таких активних молодих людей було побільше. «Ми пишаємося тим що член молодіжки отримала Грант Президента України для обдарованої молоді. Сподіваюсь це стане прикладом і для інших представників молоді на Прикарпатті до більш активної діяльності та додасть віри у свої сили», – наголосила Г. Крисюк.

«Під час проведення симпозіуму хочеться провести і майстер класи для студентів творчих спеціальностей і можливо прогулятись містом з скульпторами та почути їх думку про подальший  розвиток Коломиї як туристичного центру. Ідеї, які виникнуть під час роботи симпозіуму будуть розглядатися  в майбутньому, адже Коломия має чималий туристичний потенціал, треба лиш постійно працювати над його розвитком. Звичайно, що для втілення додаткових ідей в життя необхідна підтримка та допомога. Я тішуся з того що вже нині активну участь у впровадженні проекту зголосилися брати представники Молодіжного благодійного фонду «Заради Добра» та депутат Івано-Франківської обласної ради Богдан Гдичинський.  Це приємно, адже проект великий і самому втілювати його дуже важко, а коли відчуваєш поруч надійне плече товариша то можна і «гори звернути», – наголосила О. Островська.

До слова Раїса Богатирьова пообіцяла приїхати у вересні до Коломиї на відкриття парку скульптур «7 ЧУДЕСних ПИСАНОК» і на власні очі побачити як реалізовано проект.

Автор: Оксана Островська, шеф-редактор тижневика «Коломийські ВІСТИ»