друкувати


Робота на відстані набирає популярності серед вітчизняних компаній

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-06-15 04:10:12

Новітні ІТ-технології дозволяють вітчизняним роботодавцям дедалі частіше практикувати роботу з дому. На сьогодні вже кожен четвертих офісний працівник перетворився на "домашнього" працівника. Це дозволяє компаніям економити на офісах, а працівникам - свій час.

"Площа офісу розширюється на всю земну кулю", - пояснив бізнес-консультант консалтингової компанії "Людський фактор" Андрій Янбухтін, пише "Кореспондент".

За даними української компанії InMind, в Україні на сьогодні 25% підлеглих і 43% керівників уже працюють віддалено. Швидше за інших тренд підхоплюють великі міжнародні компанії, для політики яких характерна робота на результат.

Варто зазначити, що робота з дому вже давно прижилась у більшості розвинених країн. За даними британської дослідницької компанії Vanson Bourne, 37% компаній найбільш економічно сильних країн Європи та Америки пропонують своїм співробітникам віддалену роботу. В Україну їх поки близько 12%, хоча щорічно число таких роботодавців зростає на 15%.

Як повідомлялось, експерти прогнозують, що через 10-15 років бізнес перестане витрачати гроші на офіси, оскільки більшість працівників будуть виконувати свою роботу на відстані.

Джерело: ТСН