друкувати


В Україні перерахують неповнолітніх наркоманів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-06-13 01:45:56

Генпрокуратура вирішила уточнити списки дітей, які перебувають на профілактичному обліку за вживання алкоголю і наркотиків. Про це повідомила начальник відділу захисту прав і свобод дітей Генпрокуратури Ірина Кучерина.

"Генпрокурор поставив завдання: провести перевірку достовірності обліку дітей, які перебувають на профілактичному забезпеченні у зв'язку з вживанням алкоголю і наркотиків", - сказала вона.

За даними ГПУ, на даний момент на профілактичному обліку знаходиться близько 5 тис. дітей, що, за словами Кучеріної, не відповідає дійсності.

Начальник відділу захисту прав і свобод дітей повідомила, що протягом лютого-березня у всіх областях України була проведена прокурорська перевірка захисту прав і свобод дітей.

В результаті перевірок були виявлені 380 фактів порушення законодавства при продажу алкоголю та сигарет дітям, більше 400 осіб притягнуто до відповідальності, а також накладено штрафи на 815 тис. гривень.

Кучеріна зазначила, що проблемою в даний момент є маленька мережа центрів медико-санітарної реабілітації дітей. За її словами, зараз функціонує лише один такий центр в Криму, в якому в 2011 році пройшли лікування 42 дитини.

Джерело: ТСН