друкувати


На Івано-Франківщині брак готельних закладів "економ-класу"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-06-11 05:30:44

Відпочинок із комфортом — тягар для гаманця. Час літніх відпусток — гаряча пора для туристів, а відтак неабиякі збитки. Особливо це стосується проживання. Для потреб мандрівників в Івано-Франківську нині функціонує три десятки готелів та мотелів різного типу. Та фешенебельний відпочинок у них доступний не всім.

В міському управлінні туризму запевняють, економ-клас забезпечують комунальні відпочинкові заклади. Ціна цілком пристойного номера тут коливається від 60 до 120 гривень. Але потреб усіх туристів місцеві готельєри охопити наразі не в змозі.

Гідна альтернатива дорогим готелям — хостели, порівняно не дорогі, але затишні «нічліжки». За неписаними правилами ніч у такому «гуртожитку готельного типу» вартуватиме 10 доларів, або ж 80 грн. За цю суму вам запропонують максимально прості зручності — гарячий душ, чисту кухню, постіль та своєрідну екзотику — двоярусні ліжка. Інтернет також «під рукою».

Утім головна перевага хостелів навіть не у бюджетному варіанті. Їх родзинка - кімнати для спілкування. Якщо за кордоном хостели давно звичне явище, то у нас їх обмаль. В Івано-Франківську вдалося знайти лише один. Фахівці пояснюють — ця сфера в Україні лише починає розвиватися, тож місцеві туристи переваги хостелу ще не розсмакували. Та попит на таку альтернативу готелям вже не за горами.

 

Джерело: Радіо «Західний полюс»