друкувати


Депутати звинуватили ОДА у ігноруванні їх запитів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-06-09 11:16:00

Лише 70 з 161 прийнятого чинним складом Івано-Франківської обласної ради рішень про депутатські запити на сьогоднішній день є виконаними. Про це повідомив сьогодні, під час чергового пленарного засідання ради керуючий справами її виконавчого апарату Василь Скрипничук.

З його слів, не зважаючи на той факт, що закон зобов’язує чиновників виконувати депутатські запити у термін, що не перевищує одного місяця, 31, тобто 34% з 91 невиконаних запитів чекають на своє виконання вже більше року. 40 запитів,тобто 44% з усіх невиконаних, «залежались» у адресатів від шести місяців до року, ще 20, тобто 22% – від місяця до шести.

Найбільше боргів з виконання запитів народних обранців накопичили управління та відділи Івано-Франківської ОДА, на чиїй совісті 70 невиконаних запитів. 6 протермінованих запитів сьогодні числяться за обласною прокуратурою, 4 – за обласною радою, 2 – за обласною службою автодоріг, по одному – за іншими структурами.

Зважаючи на наведену статистику, не дивно, що найбільше претензій у депутатів виявилось саме до Івано-Франківської облдержадміністрації, діяльність якої з виконання депутатських запитів народні обранці навіть визнали недостатньою (хоча лунали також і пропозиції визнати таку роботу незадовільною незадовільною).

З усіма обвинуваченнями не погодився заступник голови ОДА – керівник апарату облдержадміністрації Роман Струтинський. З його слів, закон встановлює місячний термін не для виконання запиту, а для надання відповіді на нього. В свою чергу, як стверджує заступник губернатора, на всі без виключення запити відповіді дано. Що ж до їх виконання, то, за словами Р.Струтинського, 97-98% запитів стосуються фінансового ресурсу, тож на заваді їх виконанню стоять бюджетні обмеження.

В свою чергу шеф пана Струтинського – голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк підтримав усі нападки депутатів на очолювану ним структуру, зазначивши, що планує наводити порядок з виконавською дисципліною за допомогою новоствореного управління контролю. «В найближчий час, – зазначив губернатор, – ми проаналізуємо ваші рішення на колегії обласної державної адміністрації. Всі винні працівники, які допустили порушення термінів розгляду звернень будуть звільнені з займаної посади». Пан Вишиванюк також підтримав пропозицію депутата Олександра Левицького про залучення ініціаторів запитів до процесу їх розгляду і виконання.

Автор: Сергій БІЛИЙ