друкувати


"Афганці" забезпечили Коломийщину медикаментами

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-06-08 04:30:58

«Світ не без добрих людей», - довели 7 червня учасники Коломийської міської організації Спілки ветеранів Афганістану, передавши центральній районній лікарні 21-у коробку з медикаментами. За словами голови Спілки ветеранів Афганістану Йосипа Тодоріва, допомога надійшла із-закордону від друзів-«афганців», які мали можливість передати ліки на Західну Україну.

- Нам вдалося налагодити співпрацю з ветеранами Афганістану, які зараз мешкають закордоном та готові нас підтримувати. Вони пообіцяли, що допомога й надалі надходитиме на Західну Україну, проте, можливо незабаром, медикаменти отримають й жителі інших частин країни, - розповів Йосип Тодорів.

Завдяки львівському благодійному фонду «Нова Галичина» препарати успішно потрапили до рук хворих: на Івано-Франківщину медикаментів виділили на суму 500 тисяч гривень, зокрема Коломийщина отримала ліків на 16 тисяч гривень, не включаючи ПДВ. Медикаменти, серед яких серцево-судинні препарати та антибіотики, сертифіковані, частина яких піде на потреби районних ветеранських організацій.

Заступник головного лікаря ЦРЛ Віктор Бойко підкреслив важливість допомоги, яку надали ветерани Афганістану: «Завжди приємно отримувати допомогу, особливо коли вона у вигляді лікувальних препаратів. Ці медикаменти, у першу чергу, будуть передані людям пільгових категорій».

Спонсорська допомога стала прикладом благодійної акції для хворих людей, для яких передані медикаменти стануть порятунком та життєвою необхідністю.

- Я б дуже хотів, аби не лише Спілка ветеранів Афганістану, але й чимало інших організацій долучалося до підтримки хворих, - висловлював слова вдячності благодійникам голова Коломийської РДА Михайло Негрич. – Також, надіюся, що небайдужі люди відкликнуться на прохання допомогти у ремонті терапевтичного відділу ЦРЛ, де відкрито рахунок.

Наприкінці благодійної акції Йосип Тодорів зізнався, що зовсім скоро центральна районна лікарня отримає ще й фінансову допомогу від ветеранів Афганістану, таким чином всіма силами підтримуючи хворих людей Коломийщини.

Автор: Вікторія МАРТИНЮК
Джерело: Коломийські Вісти