друкувати


Від початку року на Прикарпатті у пожежах загинуло 35 осіб

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-06-07 08:04:19

Щороку в Україні вогонь завдає дедалі більше прикрощів населенню держави, забираючи тисячі людських життів та перетворюючи на попіл майна на мільйони гривень. За кожною із майже 29 тисяч пожеж, котрі за п’ять місяців 2012-го виникли на території країни – несказанний біль українців, котрі залишилися без даху над головою, сльози батьків, вдів, сиріт.

Такі загальнодержавні тенденції є актуальними і для нашого Прикарпаття. Із січня по травень тут спалахнуло 1288 пожеж, на яких загинули 35 осіб, серед них – одна дитина.

Кількість пожеж, котра від початку року зареєстрована на Івано-Франківщині, змушує працівників Управління Держтехногенбезпеки в області ще активніше вести профілактичну та масово-роз’яснювальну роботу серед населення. Особлива увага при цьому звертається на житловий сектор. Адже, як свідчить статистика, більшість пожеж із трагічними наслідками виникає саме тут. Спричиняють такі випадки необережність людей у поводженні з вогнем, неправильне обладнання та експлуатація електроустановок і печей, дитячі пустощі з вогнем.

На цьому, як і на багатьох інших важливих питаннях безпеки життєдіяльності, наголошують фахівці Управління Держтехногенбезпеки під час проведення профілактичних комплексних відпрацювань у населених пунктах Прикарпаття. Такі заходи проводяться згідно графіка, а при необхідності – частіше і, як показує практика, мають неабиякий ефект. Про це свідчить свідоміше ставлення мешканців до своєї безпеки і – як наслідок – зменшення кількості вогняних лих на території конкретного села чи містечка.

Робота із підростаючим поколінням – тема, котра заслуговує на особливу увагу фахівців Управління Держтехногенбезпеки в області. Зустрічі людей у формі із школярами, запевняють педагоги, стали дуже актуальними особливо зараз, у літній відпочинковий період, коли дисципліна та нагляд за дітьми послабшали, а небезпечних спокус побільшало. Саме тому нами використовується кожна нагода донести до малюків і підлітків правила правильного поводження з вогнем та відпочинку поблизу водойм. Звісно, добре було б, якби такі бесіди із дітьми проводилися не лише у пришкільних таборах та закладах оздоровлення і відпочинку, а й удома.

Будемо надіятися, що усі ці заходи дадуть позитивний результат, тож канікули та й літній період загалом пройдуть без неприємних ексцесів і трагедій. Для цього працівники Управління Держтехногенбезпеки в області докладатимуть максимум зусиль.

Джерело: Управління Держтехногенбезпеки в Івано-Франківській області