друкувати


Дороги Івано-Франківщини небезпечні, заявляють у прокуратурі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-06-01 03:10:19

Дороги Івано-Франківської області небезпечні, заявляють у прокуратурі. Адже за останні чотири місяці на Прикарпатті трапилося на третину більше дорожньо-транспортних пригод, аніж в аналогічному періоді попереднього року. Зокрема зросла кількість ДТП за участю громадського транспорту. Це, на думку прокуратури, свідчить про неналежну роботу ДАІ та Головтрансінспекції.

Водночас в прокуратурі дорікнули органам місцевого самоврядування за неналежну організацію руху громадського транспорту. Адже якщо центральний автовокзал перевантажений вдвічі, то автостанції на околицях міста не задіяні навіть на половину від своєї пропускної можливості. А це створює затори та аварійні ситуації.

Також прокурорський нагляд не оминув оцінки стану доріг. З 4 чотирьох тисяч кілометрів автошляхів Прикарпаття, кажуть правоохоронці, 80% потрібно капітально ремонтувати.

Зважаючи на ці факти, прокуратура склала на порушників більше 20-ти приписів та інших документів реагування. 32 особи вже притягнули до відповідальності.

Джерело: Радіо «Західний полюс»