друкувати


Дорогоцінні метали знову стають найнадійнішою інвестицією

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-31 01:45:10

Європейська криза, а також очікування фінансових проблем у США призвели до того, що дорогоцінні метали знову стають найнадійнішою інвестицією, переконані експерти.

"В середині червня золото пройде нинішню цінову "яму", і його ціна спрямується вгору", - упевнений головний інвестиційний радник LGT Bank Саймон Грос-Ходж. Саме при досягненні цінового дня фахівці рекомендують скуповувати золото, пише "Известия в Украине".

За оцінками експертів, зараз не залишилося валюти, якій можна довірити "довгі" заощадження на 3-5 років.

"Вже влітку ми можемо обговорювати ситуацію, до якого рівня може впасти долар. Тому що в листопаді будуть вибори президента США, і до цього часу ніякого обвалу долара не відбудеться. Але після них світ буде говорити про те, що американці будуть робити з дефіцитом бюджету і торгового балансу. Якщо інвестори не почують чітких відповідей, вони будуть спішно продавати долари", - впевнений фінансовий аналітик Ерік Найман.

За його словами, найнадійнішим вкладенням залишається золото. За найбільш обережними прогнозами, золото подорожчає до $ 1,75 тис. за тройську унцію.

Зі свого боку керівник інформаційно-аналітичного центру Forex Club Микола Івченко вважає, що до кінця року ціна золота становитиме близько $ 1,8 тис.

"Хоча в найближчі тижні воно може знизитися і до $ 1,5 тис. Але більш глибокого зниження ціни ми не очікуємо - зараз спостерігається спад інвестиційного попиту на золото, але попит з боку промисловості та ювелірних компаній підтримає ціну. А якщо до кінця року на тлі боргової кризи в ЄС почнеться економічний спад в США, це тільки підштовхне золото вгору", - сказав він.

Нагадаємо, ще взимку аналітики пророкували більш значне подорожчання золота до кінця нинішнього року, до $ 1,9-2 тис.

Джерело: ТСН