друкувати


У бюджеті Івано-Франківська недорахувалися 8,3 млн грн плати за землю

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-31 02:45:27

У бюджеті Івано-Франківська недорахувалися 8,3 мільйонів гривень плати за землю. Про це повідомили на останній оперативній нараді в міського голови. Заборгованість, за словами чиновників, продовжує зростати. Тому в мерії доручили активізувати роботу комісії, яка визначає та відшкодуває збитки, завдані землекористувачами.

Працюють зокрема з тими, хто маючи дозвіл міськради на оренду землі, не укладає відповідну угоду. У минулому році комісія провела переговори з 70 такими боржниками, які повернули в казну 825 тисяч гривень. Однак нині ця робота заморожена. Адже єдиний земельний інспектуючих орган — новоутворена Державна інспекція сільського господарства в області ще не розпочала свою роботу на повну силу.

У Регіональному відділенні Державної інспекції сільського господарства повідомили — тут й справді, перебувають на стадії підготовки до роботи на повну силу. Вже набрали штат нових працівників з 16 осіб, котрі успішно пройшли відповідний конкурс. Наразі, згідно чинного законодавства, відбувається спецперевірка майбутніх держслужбовців у ряді відомств.

Нині нових працівників Державної інспекції сільського господарства активно готують до роботи на посадах інспекторів. А результати спецперевірки держслужбовців очікують з дня на день.

Джерело: Радіо «Західний полюс»