друкувати


Не за допомогою примусу, а слова, на Прикарпатті виорано ще 14 тис. га земель

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-28 02:10:45

Оскільки держконтроль за використання та охороною земель з поточного року вже буде проводитись Держсільсгоспінспекцією, землевпорядна служба Івано-Франківської області, оперуючи цифрами і фактами за минулий рік, з екранів телевізорів та зі шпальт газет звернула увагу сільськогосподарських товаровиробників та громадян на необхідності обробітку орних земель та покосу сіножатей.

А сказати було про що: в порівнянні із 2010 роком, в результаті проведених заходів облдержземінспекції, кількість оброблених земель у 2011 році зросла на  18,5 тис. га. або на 30%.

Зокрема було розірвано договори оренди із недобросовісними землекористувачами, що не тільки не обробляли землю, що сприяло її деградації, а і не платили людям орендну плату, на площу біля 2 тис. га. На початку цього року залишилось необробленими 34,4 тис. га. 8,5% віз загальної площі орних земель, з них 10,8 тис. га земель необхідно залужити чи заліснити, адже вони є деградованими, малопродуктивними та їх господарське використання є неефективним.

І вже маємо результат «просвітницької діяльності» - 14 тис. га. раніше необроблених земель або біля 50% всіх необроблених, на початок 2012 року, земель області виорано та засіяно.

Джерело: Прес-служба Головного управління Держкомзему у Івано-Франківській області