друкувати


Новини з "Ковчегу"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-28 01:45:12

Анімаційна ферма «Ковчег» заснована Благодійним фондом «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії» восени минулого року. З того часу вона весь час активно розвивається.

На фермі є троє коней, які лікують дітей, 150 овець, дві шиншили, кролик, а оберігають ту господарку троє псів.

Розпочиналася ферма з 25 овець, а нині їх налічується 150. Навесні отара поповнилася ягнятами, приведеними на світ вже в стінах ферми. Проте нещодавно ще 100 овець докупив Карітас. Відтак для Івана Бойчука, завідувача господарства, роботи значно побільшало.

Серед придбаних овець є багато молодняка, який поки що не потребує перукарських послуг, а решту минулого тижня обстригли. Вівці без спротиву проходили процедуру. Вправні руки Івана Бойчука все професійніше керували спеціальною машинкою для стриження овець. Та зняти руно з усіх докуплених дорослих овець забрало мало не цілий день.

З однієї вівці зістригали майже три кілограми шерсті. З отриманої вовни в Карітасі виготовлятимуть різні речі методом валяння. Решту передадуть майстрині з Косова, яка обіцяє зіткати десятки теплих ліжників, відомих на Прикарпатті своїми лікувальними здібностями.

Джерело: Прес-служба БФ «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії»