друкувати


З 27 травня новий розклад руху потягів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-25 12:10:26

Починається літній сезон, а, отже, й час відпусток і канікул. Завбачливі пасажири поспішають заздалегідь придбати квиток на потяг. Вони запевняють, що кількість поїздів скоротили, які курсували по станції Коломиї, тому квиток взяти важче.

Прокоментував цю ситуацію Мирослав Гаврилюк, начальник вокзалу станції Коломия.

Півроку тому розпочався процес реорганізації «Укрзалізниці». Мотивується він тим, що скорочується час простою і проїзду потягу. Коломия відразу ж відчула наслідки на собі. Було відмінено два потяги: Івано-Франківськ – Харків та Івано-Франківськ – Шепетівка. Скоротили також потяг Чернівці – Львів, Чернівці – Ковель. Проте з 27 травня коломийцям слід звернути увагу на зміни у розкладі руху пасажирських та приміських потягів.

Внаслідок переходу на літній період щороку розклад руху потягів дещо змінюється. За словами Мирослава Гаврилюка, на літній період по станції Коломия курсуватимуть потяги Софія – Москва (щоденно), Мінськ – Варна (тричі на тиждень), Чернівці – Івано-Франківськ – Одеса (щоденно), Чернівці – Сімферополь (щоденно), Чернівці – Мінськ (по непарних числах), Чернівці – Львів (щоденно), Ковель – Чернівці (щоденно). Крім того, планують ввести новий рейковий автобус Чернівці – Львів, який з Коломиї відправлятиметься о 8 годині ранку і перед одинадцятою прибуватиме до Львова. Він йтиме щоденно, крім четверга.

Єдиний під скорочення потрапив потяг Москва – Чернівці. Проте проблем із добиранням до Москви не має виникнути, на переконання начальника вокзалу. Потяг Софія – Москва міститиме причіпні вагони з нашого вузла. Квитки в ці вагони будуть дешевшими.

Досі проблемним питанням є добирання до столиці. Поїзд Софія – Москва матиме два вагони Софія – Київ. Квитки на них також будуть дещо дешевшими. Та більшість пасажирів традиційно їдуть з Івано-Франківська. Коли є великий наплив пасажирів під час свят, то в розклад руху на станції Івано-Франківськ включено додаткові потяги.

Залізничники обіцяють, що для зручності пасажирів в літні місяці можна буде прямим потягом з Коломиї доїхати як до Одеси, так і до Сімферополя.

Щодо приміських потягів, то знято один поїзд з маршрутом слідування на Заліщики. Ціни на квитки на приміські потяги не зміняться. Для пасажирських потягів розроблено спеціальну систему тарифів. Відтак у вихідний день подорожувати буде дорожче. Про тотальне подорожчання квитків наразі не йдеться.

Загалом в літній період (з 27 травня по 31 жовтня) вісім пар пасажирських потягів та 14 приміських возитимуть коломийців та гостей міста. До слова, щоденно на вокзалі обслуговується майже 800 пасажирів, а влітку це число суттєво зростає. Обслуговує пасажирів 45 працівників вокзалу та майже 700 працівників Коломийського вузла, які стежать за коліями, доглядають за вагонами.

Мирослав Гаврилюк запевняє, що в коломийців з добиранням проблем не повинно виникати. Головне – стежити за змінами в розкладі руху потягів та вчасно купувати квиток.

Автор: Оксана РИЖУК
Джерело: Коломийські Вісти