друкувати


Прикарпатцям розповіли, як отримати дешеве житло в кредит на 15 років

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-24 04:30:41

Прикарпатцям розповіли, як отримати дешеве житло в кредит на 15 років. Відповідна нарада відбулася в Івано-Франківській облдержадміністрації. Там місцеві чиновники запевнили — можливість придбати квартиру в іпотеку на 15 років і під три відсотки річних — не міф, а реальність.

Вже нині майже 40 українських банків погодилися взяти участь у державній програмі. Вони готові зичити людям гроші під 16%, 13 з яких погашатиме держава. Такий кредит зможуть отримати сім'ї, які перебувають на квартирній черзі, та можуть одразу оплатити чверть від загальної вартості житла. І мають відповідний рівень річного доходу.

Кабмін визначив розміри квартири, яку можна взяти в кредит, в залежності від складу сім'ї позичальника. Це 40 метрів квадратних на двох осіб або ж 58 квадратних метрів на сім'ю з трьох і більше осіб. Зафіксована також ціна за метр квадратний — це 5 тисяч гривень для Івано-Франківська і 4 тисячі — для інших населених пунктів. Додатковою перевагою державної програми є відсутність потреби у заставі іншого майна.

Усі бажаючі отримати житло за цією схемою мають звернутися до Головного управління регіонального розвитку і будівництва ОДА. Там, для отримання послуги, невдовзі відкриють єдине вікно. Влада очікує, що житло в кредит за цією схемою придбають 676 прикарпатців. Принаймні для погашення відсотків для стількох осіб Кабмін виділив 25 мільйонів гривень.

Джерело: Радіо «Західний полюс»