друкувати


Медики сподіваються відновити молочну кухню коштом європейського гранту

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-24 12:45:08

Бути чи не бути? — поки чиновники нарікають на відсутність коштів, івано-франківські медики ініціюють відновлення молочної кухні. Близько року тому цей заклад зачинили за приписом санепідемстанції. Не зважили навіть на те, що це було єдине місце, де готувалися та реалізовувалися спеціальні молочні суміші для немовлят з проблемами шлунково-кишкового тракту. До того ж дешевше, а для малозабезпечених родин узагалі безкоштовно. І хоча ремонту приміщення молочної кухні таки потребувало давно, заклад працював справно.

Медики налаштовані рішуче: якщо грант Євросоюзу не виграють — наступного року проект оновлення молочної кухні знову виноситимуть на розгляд виконкому. Утім депутати, у руках яких знаходиться подальша доля закладу, лише знизують плечима. Кажуть — надто сподіватися на гроші не варто, адже їх не було навіть на те, аби ремонт розпочати. Перспективи також не втішні.

На те, аби молочна кухня знову запрацювала потрібно близько 1,5 млн гривень. Сюди входить не лише капремонт самого приміщення, але й закупівля нових міксерів та іншого кухонного устаткування. Водночас медики побоюються, аби зволікання влади із коштами не обернулося для них цілковитою втратою даного приміщення.

Джерело: Радіо «Західний полюс»