друкувати


У справі недопостачання холодної води у івано-франківську висотку знайшли крайнього

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-24 02:30:11

Вирішувати проблему пониженого тиску подачі холодної води на верхні поверхи чотирнадцятиповерхівки по вулиці Набережній, 32, в Івано-Франківську таки доведеться комунальному підприємству «Івано-Франківськводотехпром».

Про це повідомила днями начальник міської служби оперативного реагування обласного центру Тетяна Клочко.

З її слів, 18 травня відбулася чергова комісійна перевірка стану холодного водо постачання в зазначений будинок. Цього разу перевірка відбувалася під час збільшеного водозабору і виявила: насосний агрегат, що забезпечує підкачку на чотирнадцятиповерховий будинок, не може забезпечити нормативного тиску, від перевантаження його відсікає. Це у свою чергу, як стверджує пані Клочко, свідчить про те, що проблема перебуває у компетенції водоканалу, а не Єдиного розрахункового центру, на який водопровідники намагались зіпхнути відповідальність, стверджуючи, що проблема у внутрішньобудинкових системах.

Керівництво Водоекотепрому, в свою чергу, стверджує, що привести до ладу тиск холодної води в чотирнадцятиповерхівці їм завадив вихід з ладу іншої насосної станції – по вулиці Набережній, 42, яка забезпечувала водопостачання на весь прилеглий житловий масив і пообіцяли виправити ситуацію до 1 червня.

Цей термін, втім, не задовольнив першого заступника Івано-Франківського міського голови Зіновія Фітеля, який висловив надію, що водопровідники вирішать питання вже до наступної вівторкової оперативної наради в міськвиконкомі, яка відбудеться 29 травня.

Наразі ж мешканці злощасного будинку вже понад два місяці потерпають без нормального холодного водопостачання…

Автор: Сергій БІЛИЙ