друкувати


Випускні позаду - а питання залишились

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-23 05:30:13

Випускні позаду — а питання залишились. Чи потрібен сучасним старшокласникам новий предмет — уроки стилю? Їхній зовнішній вигляд на першому у житті балу щороку дедалі більше шокує не лише шкільних педагогів та батьків, але й фахівців сфери моди. Прагнення виглядати епатажно — своєрідна данина третьому тисячоліттю та його насиченому інформаційному простору.

Випускний вечір у Марисі Томашевської відбувся 5 років тому. Нині дівчина працює моделлю та є організатором фешн-заходів. Та свою білосніжну сукню донині пригадує із задоволенням. Не шкодує й про відсутність зачіски та макіяжу — лише ніжний блиск і французький манікюр прикрашали випускницю 2007-го.

Звісно, оточення впливає на зовнішній вигляд підлітків — визнає Марися. Однак від прикрих помилок у стилі її особисто врятувала мама. Майбутнім випускницям, зважаючи на власний досвід, радить прислухатися до порад батьків та дизайнерів.

Цього року серед вподобань клієнток модного бутика, які обирали сукні для випускних вечорів, переважали білий та пастельний кольори, у також ультрамодний синій. Окрім того, місцеві панянки та їх батьки прагнули пишних бальних суконь.

Не обійшлося й без відвертих та навіть вульгарних забаганок. У асортименті магазину модного вбрання немає купальних костюмів — відповідають на таке дизайнери-консультанти. Адже європейські та американські бренди передбачають для відповідних оказій спокійні графічні силуети, яскраві барви і їх несподівані поєднання, а також мінімум декору.

Джерело: Радіо «Західний полюс»